Hemlock Grove

Hogy lehet nagyon elrontani egy zseniális sorozatot?

Vegyél egy amerikai kisvárost! Adj hozzá rejtélyeket, furcsa szereplőket, sötét múltakat és legalább egy rejtélyes halálesetet! Ha ez megvan, akkor már jó úton haladsz a tökéletes Twin Peaks érzés irányába. Persze itt még el lehet rontani, sokan el is rontják, de a Hemlock Grove alkotói remek munkát végeztek. A tempó, a kameraállások, a kontrasztos, fakó színek, a színészek játéka mind-mind passzol. Aki már olyan rég óta keresi a Twin Peaks utódját, mint én, annak igazi megváltás ez a sorozat.

Az első évad elég szorosan követi a könyv cselekményét. (Javítsatok ki, ha tévedek!) A történet lassan halad, de nem lesz unalmas, mert nagyon jó a hangulat. És senkit se tévesszen meg a vámpíros-vérfarkasos indítás! Ez a történet olyan messze van a Twilight-féle nyálzástól, amennyire csak lehet. Kihasználja a mítosz alapsablonjait, de teljesen háttérbe szorítja a két faj közötti ellentéteket és a felesleges drámázást. Akit csak ez zavar, az bátran kezdjen hozzá! Az első évad egy szép kerek, hangulatos történet. Pont annyira naturalisztikus, amennyire kell. A misztikus sorozatok kedvelőinek igazi csemege.

A második évad elején érezni az erős váltást, ahogy a könyv után átálltak az eredeti forgatókönyvre. A hangulat is enyhül egy kicsit, és elég látványosan írnak ki néhány szereplőt, ami kicsit zavaró. Ennek ellenére a történet kárpótol. Sikerült egy elég jó folytatást írni és teljesen új szereplőket felépíteni. Az évad vége szokatlanul pörgős és fordulatos lesz, és végre betetőzik az a feszültég, amit az első rész óta adagolnak. A végén pedig olyan cliffhanger van, hogy csak na!

A harmadik évad viszont kritikán aluli. Aki a Lost befejezésén dühöngött, az meg se nézze ezt! A készítőknek fogalma se volt, hogy hogyan kéne lezárni a történetet, ezért teljes káoszba fulladt az egész. Felesleges történetszálak, értelmetlen fordulatok és a korábbi hangulat teljes hiánya jellemzi az évadot. Nagyon kár érte. Ez tényleg nem az a sorozat, amit 10 évadon keresztül lehet húzni, de egy tisztességes harmadik még benne lett volna.

Üsse kavics, jövőre úgyis jön a Twin Peaks folytatása.

Hírdetés

Beleszólnék

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s